Eventyret startet allerede i 1937. Hos familiebedriften Bremnes Fryseri på øya Bømlo i Hordaland. Der mottok fabrikken villaks, hummer, og senere også makrell, krabber, reker, størje og sei. På 1950-tallet begynte gründer Olav Svendsen Sr. å eksperimentere med oppdrett av ørret. Han ville skape en næring som ga arbeidsplasser langs kysten, og la med dette grunnlaget for lakseoppdrett som gjorde fersk og sunn kvalitetslakslaks tilgjengelig for stadig flere.

Miljøet på Bremnes var tidlig på banen i satsningen på foredling. I dag har vi aktivitet på 24 steder i ni kommuner i Hordaland og Rogaland. SALMA er i dag en av Norges mest kjente merkevarer, og representerer et lakseprodukt med kvalitet i verdensklasse. Det er takket være gründeren sin sønn, Olav Svendsen Jr. og de dedikerte medarbeidere bak utviklingen av SALMA.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *