HOVEDKONTOR
Bjørnerudveien 12A,
1266 Oslo

Ring oss
22 25 05 00

543862194_green_dot_logo-2
Treston ESD arbeidsplass

Hva er ESD – og hvordan unngå ESD-skader på elektronikk?

ESD (Electric Static Discharge) er fenomenet der statisk elektrisitet overføres plutselig fra ett objekt til et annet. Elektrostatisk utladning under produksjon kan føre til problemer med elektronikk, maskiner og fremkomstmidler for sluttbruker – men dette kan unngås med riktig arbeidsplassinnredning! Her tar vi for oss det du trenger å vite om ESD og ESD-innredning.

ESD: viktig for stadig flere virksomheter

Selv om ESD heldigvis ikke er skadelig for oss mennesker – kan det ha en ødeleggende effekt på elektriske komponenter. Det er derfor viktig at alle produksjonsbedrifter innenfor elektronikkindustrien har et bevisst forhold til dette.

Med en arbeidsplassinnredning som er ESD-beskyttet, unngår man at statisk elektrisitet overføres til komponentene man jobber med. Dette blir aktuelt for et stadig bredere omfang av virksomheter, etter hvert som flere produkttyper får elektroniske deler. Vi i Industrimøbler leverer i dag skreddersydd ESD-innredning til kunder i mange ulike bransjer.

Små feil kan få store konsekvenser

Elektroniske komponenter er viktige for funksjonalitet i mange ulike typer maskiner og transportmidler. ESD-skader kan føre til både periodiske og kritiske feil. Selv om reparasjon ofte er forholdsvis enkelt, krever det likevel ekstra økonomiske og tidsmessige ressurser.

I verste tilfelle kan skader på små komponenter ha dramatiske konsekvenser for liv og helse. En feil på et lite printkort kan eksempelvis resultere i problemer med styring av et enormt skip. I verste fall kan feilene være så fatale at man risikerer å miste total kontroll, hvor konsekvensene blir krasj i havn, andre skip eller andre hindringer. Dessverre er dette noe som har hendt flere ganger.

Svært ofte kan slike feil spores tilbake til ESD-skader under produksjon. Følsomme komponenter må beskyttes i produksjonsprosessen, slik at man unngår unødvendige problemer i etterkant.

ESD-innredning beskytter mot statisk elektrisitet

ESD-innredning har egenskaper som gjør at statisk elektrisitet ledes til bakken. Nøkkelen er bruk av karbonfiber som avleder den statiske elektrisiteten. De fleste møbler har utvendig lakk med beskyttende effekt. Når det kommer til arbeidsbord eller -benker, må også selve bordplaten være ESD-sikret. For at systemet skal fungere, må innredningen kobles til gulvbelegg eller bygningsjord.

Industrimøbler leverer alt innen ESD-innredning. Vår innredning benytter halvledende materialer, hvilket vil si at statisk elektrisitet ledes ut mellom 105-109 ohm. Vår leverandør, Treston, har ESD-lakk som standard på sine stålprodukter. Det betyr at du som kunde slipper ekstra kostnader forbundet med dette. Du får dessuten arbeidsbenker med komplett ESD-beskyttelse i alle deler.

Helhetlig ESD-beskyttelse i EPA-område

Med et EPA-område (Electrostatic Protected Area) får man best mulig beskyttelse mot ESD, slik at risikoen for skader på følsomme elektroniske komponenter blir minimal. Her tar man hensyn til ESD i alle deler av produksjonsprosessen. Hele arbeidsplassen er ESD-beskyttet – fra arbeidsbord og hyller til søppelbøtter og søppelposer. Medarbeidere har dessuten på seg klær og sko med elektrostatiske egenskaper.

Industrimøbler har fokus på å gjøre ESD-beskyttelse enkelt for våre kunder. Med lang erfaring vet vi hva som kreves i ulike bransjer. Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen en komplett ESD-innredning til din arbeidsplass.

Se hvordan det fungerer!

Ønsker du mer informasjon om ESD?

Industrimøbler svarer gjerne på dine spørsmål om ESD og ESD-innredning. Våre dyktige medarbeidere har bred erfaring og kunnskap om temaet.

Ta kontakt for en prat!

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Utviklet av Creative, en del av Yes Group